Látnivalók Fuerteventurán, a Kanári-szigeteken, Spanyolországban

El Cotillo

A természet megáldotta ezt a helyet az egyik legimpozánsabb látvánnyal, amit nyújtani tud az emberi szem számára, a naplementével. Kevés olyan partszakasz van, ahonnan ilyen szép lenne, amint a Nap lenyugszik az Atlanti-óceánba. Felbecsülhetetlen ajándék minden napnyugta.

Fuerteventura napnyugta

Corralejo Dunes

Szeret gyalogolni? Szeretni fog gyalogolni a Corralejo-i homokdűnék között. Amint a lábujjak között átfolynak a homokszemek, átérzi Fuerteventura igazi lelkét.

Jandía Beaches

Ezekhez a homokos strandokhoz két szó illik: végtelen és ingyenes. Türkizkék tenger, lágy szellő, békés hullámok várják itt a turistákat.

Betancuria

Fuerteventurán nem csak strandok és tenger van. Ebben az első gyarmati kanári-szigeteki városban négyszáz éves történelmet tekinthetünk meg. Kolostorok, templomok, hagyományos kanári lakások egy helyen.

Betancuria-Fuerteventura

Gran Tarajal

Friss majorero halak autentikus környezetben. Egy hely, ahol élvezheti a tradicionális tengeri ételeket. A tengerparti falvak egyik jellegzetes példája ez a település.

Isla de los Lobos

A türkizkék tenger mindent elárul. Az Isla de los Lobos strandjain való fürdés megtisztítja a lelket. Itt tényleg fürdenie kell mindenkinek, oly hosszan, ameddig csak bírja az ember.

Isla de los Lobos

The Magic Mountain of Tindaya

Fuerteventura régi telepesei mágikus tulajdonságokat tulajdonítottak ennek a hegynek. Különös láb alakú metszetek (podomorph) vannak a sziklákon, melyek nyugatra néznek. Ma is tanúsítják a hegy titokzatos múltját.

Las Peñitas kilátó

A Kanári-szigetek legrégebbi települését elhagyva az út egy festői szépségű kilátóhelyhez visz, ahonnan beláthatjuk az egész szigetet. Elénk tárul a szigetcsoport legidősebb hegyvonulata.

Cofete Beach tengeri teknősei

A nyári hónapok folyamán néhány alkalommal ezen a strandon engedik szabadon a tengeri teknősöket, mely eseményen résztvevők feledhetetlen kapcsolatba kerülnek ezáltal a természettel. A teknősök a Morro Jable Wharf mellett található menhelyen kelnek ki, amely hétfőtől péntekig 9-13-ig látogatható.

Fuerteventura teknős

Llano Cave láva alagutak

648 méter hosszú megszilárdult vulkáni láva alagút található Villaverde közelében. Itt van az egyetlen fehér színű pók élőhelye is. Hihetetlen kaland mindenki számára.